Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Dalmau Editor

història, geografia i patrimoni

Bazyma, una recepta de «La cuina dels ibers»

Benvolguts lectors,

Primer de tot, als que sou subscriptors, us volem agrair la vostra col·laboració amb Rafael Dalmau, Editor; també volem animar els que encara no ho sou a triar i remenar l'apartat Subscriu-te. De ben segur, hi trobareu alguna subscripció que s'adigui als vostres interessos.

Seguidament, us oferim una recepta ibèrica que Joan Santacana i Joan Duran recullen a La cuina dels ibers. De la llar de foc als fogons (Episodis de la Història). Freqüentment, anirem compartint altres fragments i capítols de llibres, disponibles únicament per als subscriptors.

Rebeu una salutació cordial,

Rafael Dalmau, Editor
_____________________________________________________________________________

Postres del tipus bazyma


Ingredients:
  • 50 g de nous
  • 50 g de figues seques
  • 30 g de farina
  • 40 g de mel

Preparació:
Comencem per aixafar les nous amb un morter fins que en quedi una pasta.
Per una altra banda, piquem amb el ganivet les figues seques en tires finíssimes (de 2 mm per 2 mm), les afegim a la pasta de nous i seguim aixafant la pasta amb el morter i hi incorporem la mel.
Apartem la pasta del morter i amb les mans la mesclem amb la farina; amassem bé, fins que tot quedi ben repartit i homogeni.
Finalment fem boles d’uns 3 cm de diàmetre, les col·loquem en una font i les coem al forn a una temperatura de 180º C durant 10 minuts. Les retirem del forn i les deixem reposar. És preferible menjar-les fredes.
Es poden servir en forma de rebosteria, per fer-ho més bonic, es poden posar en petits contenidors de paper.
Aquestes postres també es poden fer amb altres fruits secs en lloc de les nous; per exemple, les avellanes, les ametlles, els pinyons, etc.

_____________________________________________________________________________
Del llibre La cuina dels ibers. De la llar de foc als fogons, de Joan Santacana i Joan Duran, «Episodis de la Història», 355
Dalmau Editor
19 Abril 2020

Comentaris (0)

Deixa un comentari

Per afegir un comentari, inicia la teva sessió o registra't.