Bazyma, una recepta de «La cuina dels ibers»
Benvolguts lectors,
Primer de tot, als que sou subscriptors, us volem agrair la vostra col·laboració amb Rafael Dalmau, Editor; també volem animar els que encara no ho sou a triar i remenar l'apartat Subscriu-te. De ben segur, hi trobareu alguna subscripció que s'adigui als vostres interessos.
Seguidament, us oferim una recepta ibèrica que Joan Santacana i Joan Duran recullen a La cuina dels ibers. De la llar de foc als fogons (Episodis de la Història). Freqüentment, anirem compartint altres fragments i capítols de llibres, disponibles únicament per als subscriptors.
Rebeu una salutació cordial,
Rafael Dalmau, Editor
Primer de tot, als que sou subscriptors, us volem agrair la vostra col·laboració amb Rafael Dalmau, Editor; també volem animar els que encara no ho sou a triar i remenar l'apartat Subscriu-te. De ben segur, hi trobareu alguna subscripció que s'adigui als vostres interessos.
Seguidament, us oferim una recepta ibèrica que Joan Santacana i Joan Duran recullen a La cuina dels ibers. De la llar de foc als fogons (Episodis de la Història). Freqüentment, anirem compartint altres fragments i capítols de llibres, disponibles únicament per als subscriptors.
Rebeu una salutació cordial,
Rafael Dalmau, Editor
_____________________________________________________________________________
Postres del tipus bazyma
Ingredients:
- 50 g de nous
- 50 g de figues seques
- 30 g de farina
- 40 g de mel
Preparació:
Comencem per aixafar les nous amb un morter fins que en quedi una pasta.
Per una altra banda, piquem amb el ganivet les figues seques en tires finíssimes (de 2 mm per 2 mm), les afegim a la pasta de nous i seguim aixafant la pasta amb el morter i hi incorporem la mel.
Apartem la pasta del morter i amb les mans la mesclem amb la farina; amassem bé, fins que tot quedi ben repartit i homogeni.
Finalment fem boles d’uns 3 cm de diàmetre, les col·loquem en una font i les coem al forn a una temperatura de 180º C durant 10 minuts. Les retirem del forn i les deixem reposar. És preferible menjar-les fredes.
Es poden servir en forma de rebosteria, per fer-ho més bonic, es poden posar en petits contenidors de paper.
Aquestes postres també es poden fer amb altres fruits secs en lloc de les nous; per exemple, les avellanes, les ametlles, els pinyons, etc.
_____________________________________________________________________________
Del llibre La cuina dels ibers. De la llar de foc als fogons, de Joan Santacana i Joan Duran, «Episodis de la Història», 355
Deixa un comentari
Per afegir un comentari, inicia la teva sessió o registra't.