Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Dalmau Editor

història, geografia i patrimoni

Biografia

Rafael Dalmau, Editor, des de 1959Fa més de 60 anys que Rafael Dalmau i Ferreres i Maria Carme Dalmau i Dalmau van iniciar la singladura d’una nova editorial que seguia una trajectòria amb solera en el món del llibre: l'editorial Mediterrània (1935), la llibreria Dalmau (1937, represa el 1945) i l’editorial Dalmau i Jover (1945). En ple franquisme calgué superar tota mena d'obstacles per publicar llibres en català, principalment d'història i excursionisme. En els inicis ens van acompanyar personalitats compromeses del món intel·lectual i associatiu català: Ferran Soldevila, Pere Elies, Josep Iglésies, Eufemià Fort i Cogul, Francesc de Paula Maspons i Anglasell… que han tingut relleu en noves generacions.


Hem publicat obres temàtiques com són «Enciclopèdia de l'Excursionisme» «Els Castells Catalans», «Món Casteller», «Història Militar de Catalunya», «Atles dels comtats de la Catalunya carolíngia»... De les col·leccions inicials encara tenim en marxa «Episodis de la Història», que ja ha arribat al número 364. Amb el temps hem engegat nous projectes: les col·leccions Nissaga, Camí Ral, Templers i Hospitalers, Bofarull, Al Guió del Temps, Toc de Gralla..., i hem apropat la història i el patrimoni als joves amb els Quaderns Dalmau, la col·lecció de còmics Traç del Temps i, per als més petits de tots, Acoloreix la història.